Despre Noi

ARCA - Forumul Român pentru Refugiați și Migranți este o organizaţie non-guvernamentală românească, apolitică şi neconfesională, cu caracter umanitar, înfiinţată în anul 1998.

Misiunea organizației este de a sprijini împlinirea potentialului fiecarei persoane care se refugiază, migrează sau se repatriază în România și de a facilita integrarea acestora în societatea românească.

Începand cu 2017, organizația noastră a inițiat un proiect pilot în România, punând la dispoziția persoanelor migrante cât și a sectorului business un set de servicii integrate menite să faciliteze integrarea pe piața muncii a persoanelor străine ce dețin dreptul legal de muncă și de ședere pe teritoriul țării noastre.

Ca parte a acestui proiect, lansăm Jobs4Migrans, un portal online de joburi destinat persoanelor migrante cu drept de muncă ce pot astfel să își canalizeze eforturile de obținere a unui loc de muncă spre angajatorii deschiși să recruteze străini. 

Jobs4Migrants reprezentintă, totodată un instrument de recrutare și selecție de personal pe care angajatorii îl pot folosi, în mod gratuit, permițându-le accesul la o bază de profile de candidați cu un background educațional și profesional diversificat. Portalul reprezintă o resursă ce poate fi valorificată, de asemenea, în situațiile în care sunt căutate skills-uri rare, cu precădere lingvistice sau culturale precum și ca o modalitate de abodare și validare a politicilor companiilor privind multiculturalitatea și diversitatea.