Servicii Candidati

 

Dacă ești migrant și ai dreptul legal de a lucra în România, îți putem oferi sprijin în dezvoltarea ta profesională și în a obține un loc de muncă.

Serviciile pe care le punem în mod gratuit la dispoziția beneficiarilor noștri sunt:

♦   cursuri de limba română, engleză și inițiere în IT;

♦   program de consiliere și orientare în carieră;

♦   mediere în vederea angajării;

♦   consiliere legală privind munca;

♦   sprijin în recunoașterea/echivalarea diplomelor de studii sau în certificarea competențelor;

♦   accesul la programe de formare profesională;

♦   sprijin în obținerea actelor necesare angajării și altele.

Pentru informații suplimentare,contactați-ne

 

hand

Suport și Dezvoltare

Te invităm la Programul de consiliere și orientare în carieră, care are loc la sediul organizației. Aici vei avea oportunitatea de a învăța o multitudine de lucruri noi care îți pot fi de folos în eforturile tale a găsi un job și de a îți dezvolta o carieră. Programul are două componente: sub formă interactivă (de grup) și individuală.

Întâlnirile individuale se vor focusa pe înțelegerea nevoilor, intereselor și competențelor tale profesionale. Vom stabili împreună obiective profesionale și vom vedea în ce măsură ce ai învățat și știi să faci se aplică aici. Te vom susține în eforturile tale de a aplica pentru diverse joburi, te vom asista în scrierea sau îmbunătățirea CV-ului tău și te vom pregăti pentru interviurile de angajare la care ai fost invitat.

Întâlnire de grup au loc săptămânal și durează aproximativ o oră. Temele abordate sunt orientative, vom încerca să îți răspundem întrebărilor, necunoscutelor tale, să adaptăm discuțiile nevoilor reale și la nivelul profesional la care te situezi. Iată ce teme de discuție îți propunem:

♦   Etape în procesul de recrutare: la ce să te aștepți;

♦   Unde și cum să aplici pentru un loc de muncă;

♦   Scrierea CV-ului: abilități de bază, sugestii, erori tipice, cum să îți îmbunățești CV și cum să ieși în evidență prin CV-ul tău;

♦   Scrisoare de motivație: cum să o scrieți, ce să includeți, cum să o adaptați jobului și companiei pentru care aplicați, cum să atragi atenția angajatorului;

♦   Interviu pentru angajare: pregătirea pentru interviu, aspecte abordate în timpul interviului, la ce să se aștepte după interviu;

♦   Ofertă de muncă: când și ce negociezi, aspecte juridice, tipuri de contracte, drepturile angajatului, documente solicitate la angajare;

♦   Începerea unui nou loc de muncă - acomodare, aspecte culturale, tratarea situațiilor dificile / stresante;

♦   Dezvoltare educațională – cursuri, educație publică, recunoașterea sau echivalarea diplomelor;

♦   Freelancing și alte activități profesionale independente.

dove

Mediere cu Angajatorul

Organizația noastră lucrează activ în dezvoltarea unei rețele de angajatori deschiși să recruteze persoane migrante. Facem acest lucru pentru a fi alături de tine în eforturile pe care le faci ca să obții un loc de muncă.

Înțelegem că te afli într-un mediu care poate îți este nefamiliar și prezintă multe variabile necunoscute. Uneori te poți confrunta cu atitudini nepotrivite, iar în alte situații te-ai putea găsi vulnerabil. Prin medierea cu angajatorii, încercăm să îți facilităm accesul la un job care să te respecte ca individ și să investească în dezvoltarea ta profesională. 

În același timp, avem nevoie de deschidere și implicare din partea ta. Vei arăta că ești motivat să te dezvolți profesional. Prin participarea la programele noastre, vei dobândi sau îți vei îmbunătăți abilitățile necesare la locul de muncă. De asemenea, vei aloca timp și energie pentru a îți căuta de muncă și vei trata acest lucru ca și cum ar fi un job în sine.

Medierea se realizeaza prin:

♦   Preselecţia și recomandarea candidaților către angajatori, în funcție de cerințele postului, pregătirea, aptitudinile, experiența și interesele candidaților;

♦   Oferirea de informaţii privind locurile de muncă vacante şi condiţiile de ocupare a acestora, prin intermediul a diverse modalități de comunicare/publicare (e-mail, telefon, la sediul organizației, pe portalul Jobs4Migrants).

 

interview

Pregătirea pentru Interviu

♦   Ai fost la interviuri și nu ai obținut rezultatele dorite?

♦   Ai fost programat pentru un interviu și nu știi la ce să te aștepți?

♦   Ai vrea să negociezi anumite aspecte dar nu știi cum să o faci?

♦   Ai întrebări sau aspecte de clarificat și ai dori să te consulți cu o persoană obiectivă?

Angajatorii caută oameni care să contribuie la dezvoltarea afacerii, să fie dedicați și pe care să se poată baza pe termen lung. Dacă CV-ul tău reprezintă o carte de vizită ce a lăsat o impresie suficient de bună să fii invitat la un interviu, modul în care te prezinți la interviu, atitudinea și ceea ce spui determină, în mare măsură, dacă vei fi sau nu angajat. Pregătirea pentru interviu este, deci, esențială. 

Interviul de angajare reprezintă una dintre temele cheie din cadrul programului de consiliere și orientare în carieră. Vom discuta despre cum să te pregătești pentru interviu acasă, ce aspecte se pot aborda în timpul interviului și la ce să te aștepți după finalizarea lui. Vom simula interviuri prin jocuri de rol și împreună identifica ce și cum am putea îmbunătăți. De asemenea, organizăm sesiuni individuale de pregătire, adaptate pentru interviurile la care ai fost invitat și urmează să le susții.

Indiferent dacă te simți sau nu pregătit pentru un interviu, gândește-te la faptul că poți învăța oricând ceva nou din experiența de viață sau profesională a celorlalți.

Confidențialitate & Protecția Datelor

Orice informație furnizată de către Candidați prin intermediul Jobs4Migrants are caracter privat.

CV-urile Candidaților nu sunt identificabile prin motoare de cautare pe internet. 

Doar Companiile înregistrate și validate pe platformă pot vizualiza CV-urile.

Companiilor le este interzis să divulge orice informații personale la care au acces prin vizualizarea CV-urilor.