Termenii și condițiile platformei

 

Administrator 

www.Jobs4Migrants.ro (denumită in continuare Jobs4Migrants sau platformă) este creată si administrată de organizația non-guvernamentală și non-profit ARCA - Forumul Român pentru Refugiați și Migranți, cu sediul în București.

 

Acord de utilizare

Utilizarea serviciilor și informațiilor oferite de Jobs4Migrants implică acordul dvs. față Termenii și condițiile platformei, asumându-vă acceptarea și respectarea în totalitate a acestora.

Consimtământul dvs. este exprimat explicit, prin bifarea căsuței “Sunt de acord cu Termenii și condițiile platformei,” la momentul înregistrării, dar și ulterior, în mod implicit, la fiecare utilizare a Jobs4Migrants.

Termenii și condițiile platformei pot suferi modificări, utilizatorii au obligația de a verifica pe platformă eventuale actualizări ale acestora.

 

Copyright

Continutul si logo-ul Jobs4Migrants aparțin organizației ARCA - Forumul Român pentru Refugiați și Migranți.

Este interzisă reproducerea, integrală ori parțială a acestora, fără a obține, în prealabil, un acord scris în acest sens.

Interzicerea se extinde și la conținutul postat de către utilizatorii înregistrați ai Jobs4Migrants (CV-uri, anunțuri de joburi ș.a.). 

Copierea și imprimarea informațiilor de pe Jobs4Migrants este permisă exclusiv în scopul pentru care utilizatorii s-au înregistrat pe platformă.

 

Confidențialitate

Organizația ARCA - Forumul Român pentru Refugiați și Migranți este înregistrată ca operator de date cu caracter personal. 

Orice informație furnizată prin intermediul de către Candidați platformei are caracter privat.

CV-urile Candidaților nu sunt identificabile prin motoare de cautare pe internet. Doar Companiile înregistrate și validate pe platformă pot vizualiza CV-urile.

Companiilor le este interzis să divulge orice informații cu caracter personal la care au acces prin utilizarea platformei

Urmare a vizualizarii CV-urilor Candidaților, informațiile vor fi folosite strict în scopul recrutării și selecției de personal, în mod exclusiv pentru compania pe care o reprezintă în calitate de angajat ori reprezentant legal al acesteia, la momentul accesării informațiilor. Aceasta reglementare se extinde și ulterior, în situația începerii, derulării, dar și a încetării unor rapoarte contractuale de muncă între cele două părți. 

Se va face excepție de la aceste prevederi doar cu acordul persoanelor vizate în mod direct.

 

Informații pentru utilizatorii ”Candidat”

Jobs4Migrants este platformă online de recrutare destinată persoanelor migrante.

La momentul creării unui cont de Candidat, se impune ca utilizatorul să se înregistreze cu date corecte, precise și complete. În cazul unor modificări survenite ulterior, utilizatorul își va actualiza contul în mod corespunzător. 

La înregistrarea contului, este necesar ca utilizatorul să furnizeze Codul Numeric Personal (CNP) alocat de către autoritățile române persoanei străine. Acesta nu va fi vizibil în CV-ul utilizatorului și nu va fi divulgat către altcineva.

Job4Migrants, are dreptul de a face verificări suplimentare și de a solicita documente justificative utilizatorului. 

Candidatul eligibil pentru înregistrare este orice persoană străină care a obținut din partea autorităților române un drept de ședere care să îi permită să lucreze în România.

Persoanele care nu sunt sigure dacă situația lor legală le permite sau nu să lucreze în România, au opțiunea de a apela la serviciul de consiliere juridică gratuită pus la dispoziție de către ARCA - Forumul Român pentru Refugiați și Migranți.

După înregistrarea contului și validarea contului de Candidat, acesta poate aplica direct la ofertele de muncă publicate pe platfomă. De asemenea, candidatul poate fi contactat de către Companiile înregistrate pe platformă care nu au publicat oferte de muncă, dar care au vizualizat CV-ul acestuia.

 

Informații pentru utilizatorii ”Companie”

Jobs4Migrants reprezintă un instrument de recrutare și selecție ce permite accesul gratuit la o bază de date de Candidați formată din persoane străine migrante ce dețin dreptul legal de muncă în România. 

La momentul creării unui cont de Companie, se impune ca utilizatorul să se înregistreze cu date corecte, precise și complete. În cazul unor modificări survenite ulterior, utilizatorul își va actualiza contul în mod corespunzător. 

Persoanele care folosesc contul de Companie pe Jobs4Migrants trebuie să o reprezinte, fie în calitate de reprezentant legal al acesteia, fie de angajat responsabil cu recrutarea și selecția de personal în cadrul Companiei.

În acest sens, Job4Migrants, are dreptul de a face verificări suplimentare și de a solicita documente justificative utilizatorului. 

Orice entitate cu personalitate juridică deținătoare a unui Cod de Identificare Fiscală își poate crea un cont de Companie.

Nu sunt eligibile pentru înregistrare prestatorii de servicii care:

- desfășoară activități de recrutare și/plasare de personal pentru terți;

- au sediul în străinătate;

- sunt susceptibile sau au la activ condamnări referitoare la desfășurarea de activități non-etice, discriminatorii, abuzive, frauduloase sau ilicite.

Compania poate folosi platforma fie prin publicarea de anunțuri de oferte de muncă, fie prin căutarea de CV-uri în baza de date a Jobs4Migrants.

Anunțurile privind ofertele de muncă trebuie să fie complete, corecte, etice și non-discriminatorii și să respecte drepturile legale ale Candidaților. De asemenea, recrutarea și selecția Candidaților nu va fi determinată de condiționări nemenționate în anunțurile promovate pe Jobs4Migrants.

Nu sunt permise publicarea de anunțuri ce promovează sau sunt susceptibile de activități non-etice, frauduloase ori ilicite, inclusiv activitati de tip MLM, investiții financiare, video-chat, masaj erotic. 

 

Tarife

Servicii Jobs4Migrants puse la dispoziția utilizatorilor săi sunt gratuite.

Jobs4Migrants își rezervă dreptul de a percepe, ulterior, tarife pentru oricare dintre serviciile sale.

 

Inactivarea contului

Jobs4Migrants are dreptul de a inactiva temporar sau definitiv contul utilizatorilor săi, în condițiile nerespectării prevederilor Termenilor și condițiilor platformei, fără a avea obligativitatea de a face o notificare în prealabil.

 

Jurisdicție, declinarea de raspundere; soluționare de litigii

Utilizatorii platformei sunt de acord sa exonereze de raspundere Jobs4Migrants pentru orice acțiuni judiciare sau extrajudiciare și să acopere cheltuielile de judecată și orice alte cheltuieli care ar putea să apara ca urmare a incalcarii clauzelor prezentului contract.

Cu toate că face demersuri și depune eforturi în a asigura servicii de calitate către utilizatorii săi, Jobs4Migrants nu își asumă și nu poate fi făcută responsabilă în următoarele situații:

- în ceea ce privește conținutul publicat de către utilizatori, a veridicității și acurateții informațiilor publicate în CV-urile Candidaților ori în ofertele de muncă promovate pe platformă;

- în caz de forță majoră: pentru întârzieri sau erori privind conținutul platformei, incluzând, printre altele, erori de natură tehnică, de securitate informatică sau orice alt eveniment de forță majoră.

Prevederile cuprinse în Termenii și condițiile platformei, precum și toate efectele juridice pe care acestea le produc vor fi interpretate și guvernate de legea română în vigoare. 

Orice litigiu care are ca obiect Termenii și condițiile platformei va fi adus spre solutionare, în prima fază, pe cale amiabilă, îar în cazul eșuării acesteia, în fața instanțelor românesti.